Haber

Gökkuşağı Tişörtü Sebebiyle Maça Alınmayan Gazeteci İçin “Kültürümüzde Yok” Cevabı Veren Kişiye Gelen Cevaplar

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda gökkuşağı renkli pazubandı için verilen karar tartışma yaratmıştı. Turnuva öncesinde gök nesli renginde pazubandı takacağını söyleyen Hollanda, FIFA’nın aldığı kararla geri adım attı. Dünya Kupası’nda yaşanan bir başka olaysa toplumsal medyada oldukça tartışıldı. Gökkuşağı renklerinin bulunduğu tişört giydiği sebebiyle gazeteci Grant Wahl stadyuma alınmadı. Bu haberi toplumsal medyadan paylaşınca ise toplumsal medyadan çok farklı yansılarla karşılaştı.

Turnuva başlamadan evvel gökkuşağı renginde pazubandıyla alana çıkacağını söyleyen Hollanda, FIFA’nın aldığı kararla geri adım attı.

Sonucu ne olursa olsun gökkuşağı rengindeki pazubandını takacağını söyleyen Hollanda, FIFA’nın bandı takan futbolcuya sarı kart göstereceğini açıklamasının akabinde U dönüşü yaptı.

Sarı kart tehdidine boyun eğen Hollanda, toplumsal medyada oldukça eleştirildi. Bedellerini savunmak için sarı kart yemeyi bile göze alamıyorlar denildi.

ABD ile Galler ortasında oynanan müsabakada ise gazeteci Grant Wahl gökkuşağı tshirtü münasebet gösterilerek stadyuma alınmadı.

Bunu paylaştığı tweetle dünyaya duyurdu.

‘Şimdi: Güvenlik görevlisi ABD-Galler maçı stadyuma girmeme izin vermiyor. ‘Tshirtünü değiştirmelisin. Bu yasaklandı’

Kısa süre içerisinde viral olan tweet, Katarlı birisi tarafından alıntılandı. Katarlı Dr. Naif bin Nahar’ın paylaştığı tweet yüzbinlerce sefer beğenildi.

Bir Katarlı olarak olanlardan gurur duyuyorum.

Batılılar kendi değerlerinin evrensel olmadığını ne zaman anlayacak bilmiyorum. Eşit derecede saygı gösterilmesi gereken farklı değerlere sahip başka kültürler de vardır. Unutmayalım ki Batı insanlığın sözcüsü değildir.’

Sosyal medyada bu husus gördüğünüz üzere oldukça bir tartışma yarattı.

twitter.com

Katarlı kişinin büyük bir özgüvenle paylaştığı ve yüzbinlerce beğeni alan fikrine yansılar gecikmedi?

“Batılı” bedellerden değil, “insani” bedellerden bahsediyoruz?

‘Farklı kültürlere tamamen saygı duyuyorum ancak ancak toplumun belirli kesimlerine cinsel yönelimleri veya toplum içindeki yerleri nedeniyle -din adına- insanlık dışı muamele yapmak çizgiyi aşıyor. ‘Batılı’ değerlerden değil ‘insani’ değerlerden bahsediyoruz’

Gayet net olmuş?

Diplomatik görüşmelere bile o denli gidiliyor?

Parayla turnuvayı satın almak da mı kültürün bir modülü sanki??

İnsan hakları, herkes için?

Çok hoş tabir edilmiş. Örneklerini çoğaltabilirsiniz?

Basit?

?

?

?

?

Siz bu tartışmanın neresinde duruyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu