Haber

Antalya İlçe Belediye Başkanı Ümit Uysal kimdir, Kaç yaşında, Nerelidir? Ümit Uysal’ın Eğitimi ve Mesleği Nedir?

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da son günlerde gündem yaratan isimlerden biri. Polonya’nın Lonzo kentinde düzenlenen uluslararası konferansa katılan Uysal, yaptığı konuşmalarla dikkat çekti. Peki Ümit Uysal kimdir, kaç yaşında, nerelidir? Ümit Uysal’ın eğitimi ve mesleği nedir? Detaylar içeriğimizde.

Ümit Uysal kimdir?

Ümit Uysal, 1970 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. Aslen Antalyalı olan Uysal, 1980 darbesinden sonra İzmir’e gitti. Ortaokul ve liseyi İzmir Yatılı Devlet Mektebi’nde okudu.

1991 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ayrıca öğrencilik yıllarında birçok edebiyat dergisinde öyküleri yayınlandı.

Üniversiteden mezun olur olmaz avukatlığa başlayan Uysal, birkaç yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. İl meclisinde çeşitli görevler alan Uysal, daha sonra il yönetim kurulu üyesi oldu. Bir dönem gençlik kolları başkanlığı yaptı.

Ümit Uysal genç yaşta il başkanı seçildi. 2014 yılında Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde belediye başkan adayı oldu ve seçildi.

Sosyal Demokrat Kamu Patronları Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi olan Uysal, 2019 genel seçimlerinden bu yana Antalya Muratpaşa Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu